YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

INKAROS

Kraniosakral terapi

Hälsorådgivning

 

 

• Inget ännu »

 

 

 

• Inget ännu »

 

 

 

• Inget ännu »

 

 

 

Boktips

 

 

 

 Några tips till dig som vill läsa böcker som kan vara personlighetsutvecklande.

 

Vinden är min mor, av Bear Heart och Molly Larkin

 

Baksidetext

1938 gck en ung man Muskogee Creek-indian oskadd genom ett skallerormsbo. Det var en del i hans initiering till att bli medicinman i sin stam.

I dag, nästan sextio år senare, delar han med sig av sina erfarenheter och teckniker. Erfarenheter som har tagit honom genom personliga tragedier men som också lärt honom hur han kan hjälpa andra i svåra stunder.

Bear Heart som är en traditionellt utbildad medicinman talar om respekt, empati och kärlek. Det är begrepp som ofta glöms bort, men som är grundläggande i våra relationer till andra människor. Han leder oss till att lära känna vårt inre, vårt sanna karaktär, genom direkta frågor: Vad för slags människa är du? Hur behandlar du dina föräldrar, barn och vänner? Vad står du för?

Bear Heart uppmuntrar oss att söka vår egentliga uppgift i livet och vara mottagliga för andlig ledning. I Vinden är min mor väver han samman traditionell indiansk schamansk visdom i små anekdoter och berättelser som visar dig hur du kan lära dig att leva ett rikt liv oavsett vilken tro du har.

 

Alkemisten, av Paulo Coelho

 En berättelse om att följa sina drömmar (originaltitel O alquimista) är en roman skriven av Paulo Coelho. Boken gavs först ut i författarens hemland Brasilien 1988 och utkom på svenska 1995. Den har sedan dess (2006) översatts till 56 olika språk och sålts i mer än 30 miljoner exemplar världen över. Boken försöker få läsaren att följa sina drömmar och aldrig ge upp samt att leva i nuet. Det är en moralisk och filosofisk bok i grund och botten.

Santiago är herde i Andalusien. Flera nätter i rad drömmer han om skatter vid foten av Egyptens pyramider. Som en följd av detta går han då till en spåkvinna som råder honom att följa sin dröm. Han tycker det är alldeles befängt, men möter sedan en konung från ett fjärran land som uppmanar honom att prova sin lycka. Med två magiska stenar beger han sig över havet till Afrika. Efter att ha blivit avlurad på sina pengar, som han fått genom att sälja alla sina får i Spanien, får han en anställning hos en gammal man som driver en kristallbutik.

Mannen är en drömmare men har emellertid inte valt att följa sina drömmar. Detta är ingenting som han ångrar, vilket Santiago visserligen tycker är konstigt, men likväl respekterar. Efter att ha fått ihop en ansenlig summa pengar slår han följe med en engelsman på en karavan genom öknen som ska leda honom till Egypten, och skatten.

Karavanen måste ta tillflykt i en oas, som sprudlar av liv och glädje. Det är en stor oas med 50 000 träd och en mängd människor. Där träffar Santiago en mäktig alkemist som inte bara forskat fram "de vises sten", utan också besitter en förmåga att förvandla bly till guld. Alkemisten utpekar så småningom Santiago som lärjunge och berättar för honom om "världssjälen", passion och kärlek. Men det är Santiago själv som lär sig mest genom att lyssna till sitt eget hjärta och till de olika tecknen som finns i omgivningen. När man således har ett livsöde, som Santiago, verkar hela universum för att detta ska gå i uppfyllelse. Till en början kallas det nybörjartur, men sedan ställs man inför allt svårare prov och efter den svåraste prövningen når man till sist sin skatt.

Santiago blir alltmer fullärd och vid slutet av romanen blir han mycket lycklig ung man som får såväl skatten som flickan.

                                                                    

http://sv.wikipedia.org/wiki/Alkemisten

 

HQ den mänskliga helhetssynen, av Susanna och Martin Ehdin

 

Baksidetext

Boken handlar om hur vi kan skapa en bättre framtid för oss själva och vår värld. Susanna Ehdin, författare till den uppmärksammade boken Den självläkande människan, och Martin Ehdin, som har skrivit flera uppskattade ledarskapsböcker, tar här ett helhetsgrepp på de frågor och problem som finns idag och visar på lösningar - de flestaså självklara att vi bara behöver bli medvetna om dem.

Deras syn utstrålar en framtidstro och en tilltro till människans förmåga att bidra till något som kan komma alla tillgodo. De kallar det för holistisk intelligens.

Det är ingen ny metod eller nytt konsept utan ett annat sätt att leva, andas och tänka. Kraften ligger hos oss själva och vår omvärld. Det är ungefär som att upptäcka en ny energikälla som aldrig sinar. Nyckeln till detta ligger i att utveckla de personliga värdena och skaffa sig ett helhetsperspektiv.

Vi är på väg in i en helt ny tid där relationer, värden, medvetenhet, hälsa, miljö, personlighet och andlighet spelar större roll.

 

Den sanna Revolutionen, av Nukunu Jörgen Larsen

 

Baksidetext

Sanningen är som en skogsbrand. En enda gnista kan bränna upp alla våra begrepp och uppfattningar om verkligheten, även det mest ingrodda begreppet, jaget.

Jaget ser sig självt som en separat verklighet och allting annat - du , världen och det gudomliga- som något främmande. Denna dualism är hindret i vägen för absoluta friheten, måste övervinnas

Annars är friheten bara en idé som inte förverkligas i våra liv. Den glädjande sanningen är att denna frihet aldrig kan gå förlorad.

Den är ofrånkomlig. Vi kan bara tillfälligtvis glömma bort den. Förverkligandet av denna ofrånkomliga frihet sker inte på grund av vår ansträngning. Det kan låta motsägelsefullt. Språket är nämligen dualistiskt och kan inte uttrycka det som inte är dualistiskt. Det icke-dualistiska är den upplevelse som alla mystiker i världen har haft. Detta mysterium kan inte fångas i ord, men orden kan peka på det. Ord kan vara smittande. Ord kan vara medlet som tänder gnistan. 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

INKA ROS

Susanne Andersson

Valdemarsvik 

 

 

 

 

 

Tel:

0703-24 83 09

 

Mail:

suss@inkaros.se

rosen@inkaros.se

 

Hemsida:

www.inkaros.se

 

 

 

 

   Att läsa en bra bok är som balsam för själen. Boken ska vara medingsfull för läsaren och ge en upplevelse.